Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Каракачанов: Няма да участваме в интрижки за съставяне на някакво математическо мнозинство

Снимка: БГНЕС

Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО, която е част от Патриотичния фронт, заяви на пресконференция, че формацията няма да участва, по думите му, в интрижки за съставяне на някакво математическо мнозинство, визирайки съставяне на правителство.

За съставяне на едно национално отговорно правителство, както ние сме го формулирали – правителство на националното спасение, от онези партии, които са готови да се подпишат под една програма за извеждане на страната от тежката икономическа и социална криза. Всичко останало са празни приказки и празни сметки, в които ние нямаме намерение да участваме, каза той.

Каракачанов повтори и основните проблеми, по които, според него, трябва да се търси диалог:

Първо, това е голямата безработица и ниските доходи, ниските пенсии и заплати. Второ, сривът на българската икономика и нейното възраждане като алтернатива. Трето, здравеопазването. Четвърто, демографската криза, която доведе за последните 25 години до обезлюдяването на цели региони в България и до намаляване на населението на Република България с над два милиона души. Поредният проблем – корупцията и престъпността, източването на пари от митниците, кражбите, реализирани чрез държавната администрация, битовата циганска престъпност, която тормози цели региони в страната. Това са проблеми, по които повече не може да се мълчи и това са проблеми, по които всички партии трябва да седнат, да говорят, но не само да си говорят, а да го направят публично и да излязат с общи решения, подчерта Каракачанов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Изпълнителната комисия на ГЕРБ обсъжда вариантите за действия след изборите

На заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ се очаква да бъдат обсъдени вариантите за действия след изборите. Все още няма много информация какво точно ще се обсъжда. В изборната нощ ГЕРБ заявиха решителността си да съставят правителство с премиер..

публикувано на 06.10.14 в 12:23

Катя Михайлова, ГИСДИ: Гледани през медиите, изборите не бяха много законни

Гледани през медиите, изборите не бяха много законни, коментира в предаването "Преди всички" Катя Михайлова , ръководител на медийния мониторинг на Гражданската инициатива за свободни и демократични избори (ГИСДИ): Има един Изборен кодекс и един..

публикувано на 06.10.14 в 12:09

Обработени са 99,6% от протоколите на СИК, води ГЕРБ с 32,66%

Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви, че са обработени 99,6% от протоколите на секционните и районните избирателни комисии. Говорителят на ЦИК Камелия Нейкова съобщи резултатите: ГЕРБ печели около 32,66% от гласовете. БСП – лява България -..

обновено на 06.10.14 в 10:30