Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ловеч се проведе протест на стоматолози и зъботехници

Стоматолози и зъботехници от Ловеч излязоха на протест срещу намерението на общината да продаде сградата на бившата стоматология в града, където се помещават кабинетите и лабораториите им. Общинската комисия по приватизация и следприватизационен контрол ще реши дали сградата да бъде продадена на търг, а окончателното решение ще вземе Общинският  съвет в Ловеч. В подкрепа на протестиращите са се подписали близо 3 хиляди жители на града.

Предложението за продажбата на бившата стоматология е направено от кмета Минчо Казанджиев до Общинската комисия по приватизация след постъпило инвестиционно предложение сградата да бъде превърната в здравно заведение. 

Не разполагаме с достатъчно средства тази сграда да бъде поддържана във вид, в който трябва да отговоря на всички технически норми. Ние наистина държим в нашия град да има едно добро здравно заведение, независимо какво е то. 

Протестиращите зъботехници бяха категорични, че ще останат на улицата, тъй като нямат възможност да изградят нови лаборатории.

"Ние сме против това да се затруднява нашата работа. Хора, които все пак са свързани с опазване здравето на гражданите на Ловеч",

"В този град няма такова помещение, което да има всички условия, с които да можем да се регистрираме като лаборатория",

"Нашата техника, с която работим е специфична. Има много изисквания, които трябва да бъдат спазени и за много дълъг период от време няма да можем да работим",

"95, да не кажем 100 процента от зъботехниците ще минем в сивия сектор, защото много трудно ще се регистрираме, 45 човека ще останем без работа и то висококвалифициран труд", казаха протестиращите пред репортера на "Хоризонт".

 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!