Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Етно джаз от световни музиканти във фестивала „Жълтите павета“

2
Снимка: личен архив

Предстои първото издание на международния музикален фестивал „Жълтите павета“. Световно известни музиканти ще зарадват софийската публика на 10 и 11 октомври. Събитието е организирано от Теодосий Спасов и приятели с изключителната помощ на Столичната община и ще се състои в Театър „Българска армия”.

На сцената на театъра ще чуем музиканти от Балканите, творчеството на които е стъпило на традицията, но звученето му е от бъдещето. Всички артисти са приятели на Теодосий, с много от тях той е свирил по световните сцени, музиката им се простира от фолклора през world направлението до джаза и е подчинена на импровизацията.

В „Жълтите павета“ Теодосий Спасов и Хемус колектив ще се включат с албума „Бягство от действителността“ - Теодосий Спасов, България (кавал, вокал), Боян Зулфикарпашич, Сърбия (пиано), Мартин Гаконовски, Македония (контрабас), Костас Анстасиадис, Гърция (барабани).

Музикантът Теодосий Спасов отдавна получи призванието за „кавалджия на планетата“ и вече не изненадва никого със стремежа си да търси нови възможности за изява. Неговите почитатели следят с нарастващ интерес появата на новите му, оригинални идеи, за осъществяването на които събира музиканти от различни жанрове.

Чуйте подробности за любимите места на чаровния музикант в София, мениджърските предизвикателства около фестивала и мнението му за експериментирането в музиката.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия