Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Натоварен трафик по Ботевградско шосе заради авиошоуто на ВВС

| обновено на 11.10.14 в 12:23
Снимка: Борис Димитров

Натоварен трафик има по Ботевградско шосе заради обявеното днес авиошоу на Военновъздушните сили под наслов "Това сме ние". Хората продължават да идват. Капитан Стоян Петков посочи какво да очакват зрителите на шоуто:

Хората ще видят самолети и вертолети от Военновъздушните сили, всички типове на въоръжение, които имаме. От Авиобаза „Крумово“ - вертолети Бел-206, Ми-17, Кугър. От Авиобаза „Враждебна“ ще видите изпълнения на полет с два самолета „Спартан“. Разбира се, на статичен показ ще има всичко. Ще бъде представена базата в Долна Митрополия или сега както се нарича вече учебната авиационна група със самолети Пилатус-9 и Ел-39 и бойните формирования Безмер и Граф Игнатиево – съответно със самолети Су-25 у МиГ-21 и 29.

Организаторите от ВВС обещават много добро шоу. Проявата е посветена на 102-годишнината от създаването на военната ни авиация и е организирана от българските Военновъздушни сили.

Желаещите да посетят авиошоуто могат да използват градския транспорт. Автобусната линия 78 има допълнителна спирка на паметника на Васил Левски, а последната спирка ще е в района на авиошоуто. Автобусите ще се движат на 10-минутен интервал. Входът за шоуто е свободен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!