Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Томислав Дончев откри европейски информационен офис в Габрово

Снимка: БГНЕС
Европейски информационен офис откри в Габрово евродепутатът от групата на ГЕРБ/ЕНП Томислав Дончев. Представителството е третото в страната, след действащите в Кърджали и Бургас.

Европейските институции да бъдат по-близо до българите е първата задача, посочи Дончев, като коментира, че според общата представа Брюксел и Страсбург са далеч от нас:

Имаме задачата да търсим проблеми, нужди, които са от компетенциите на европейските институции, и да ги докарваме до тях. Имам намерение да водя колкото е възможно повече българи там, за да могат въпроси и болки, които не са намерили отговор тук, да бъдат на вниманието на Европейския парламент. И това ще бъде приоритетна задача в работата ми.

Дончев уточни, че чрез представителството ще поддържа връзка с жителите на областта и подчерта, че той и екипът му ще са активната страна и ще търсят срещи с гражданите, техните организации и фирмите от региона.

Посетителите на офиса ще могат да се информират за решенията, гласувани от Европейския парламент, за работата на комисиите в него, както и за инициативите на евродепутата.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!