Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кулминация на честването 50 години АМТИИ

| обновено на 23.10.14 в 08:10

Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив ще отбележи кулминацията на честванията по случай 50-годишнината от своето основаване с Международна научна конференция на тема "Изкуство и образование – традиции и съвременност", изложба и концерт на преподаватели и ученици на Академията. В  научния форум ще участват над 80 лектори от 11 страни – Австрия, Израел, Полша, Китай, Румъния и др. 

В множеството секции са застъпени всички жанрове на изкуствата, изучавани в Академията. В конференцията са представени и  най-големите европейски учебни заведения по музика и танци и всичките българските университети. 

Двудневният форум ще бъде открит на 23-ти октомври от 9 часа в Концертна зала, след което започват сесиите. Същият ден от 16 часа пред ГХГ започва концертът на Духовия оркестър на АМТИ, час по-късно ще бъде открита и изложба с творби на преподаватели и студенти от академията в раздел живопис, графика, скулптура и др. 

Официалното честване на юбилея с тържествената гала-вечер и концерт, с присъствието на гости от цялата страна и чужбина е утре - 24-ти октомоври от 18 часа в Градски дом на културата "Борис Христов". Участие в концерта ще вземат Академичният хор на академията, хор "Гаудеамус", Симфоничният оркестър, преподаватели и ученици на АМТИИ. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!