Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР и Прокуратурата със специализирана акция срещу нелегалните имигранти

| обновено на 24.10.14 в 15:30
Снимка: БГНЕС
Над 15 000 бежанци, искащи да влязат в страната, са били спрени от граничните ласти на южната ни граница. Това съобщиха от Министерството на вътрешните работи.
В цялата страна се провежда специализирана полицейска акция срещу нелегалната емиграция.

15 хиляди души, които са били спрени на южната ни граница от началото на годината до момента, а МВР е задържало близо други четири хиляди нелегални бежанци в страната. Това обясниха от ръководството на министерството. По време на различни операции на вътрешното министерство през първите седем месеца на годината са задържани и над  400 души, които се занимават с каналджийство. Това казаха още от полицията.

В рамките на днешната операция, която започна в 6.30 часа сутринта са проверени над 1 500 обекта в цялата страна,  обясниха от МВР, най-много нелегални чужденци, разбира се, са открити в София, те са 107 човека. Акцията ще продължи и в събота и в неделя. Това обясни вътрешният министър Йордан Бакалов като уточни резултатите от нея ще бъдат ясни, може би в началото на другата седмица.

Другото, което призна ръководството на МВР е освен засиления натиск на южната ни граница, засилен натиск в последните месеци има и на северната и на западната граница на страната. Той обаче идва от бежанци, които искат нелегално да преминат границата за да продължат в посока Западна Европа.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!