Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР: Не е имало обиск, а рутинна проверка в случая с Борислава

Служителката от МВР Нели Върбанова
Снимка: БГНЕС

Не е имало обиск на 20-годишната студентка Борислава Латинова. Това съобщи служителката на Четвърто РПУ-София Нели Върбанова, която беше обвинена в непристойни действия спрямо младата жена. Върбанова каза още, че 20-годишната студентка има регистрация за кражба в МВР от преди години. Тя заяви, че няма обяснения за твърденията на Борислава, относно начина, по който, според нея е била извършена проверката, нито за мотива й:

Минах на полиграф по собствено желание, защото това е най-бързият начин да докажа, че казвам истината. 

Според обясненията на Върбанова, тя е претърсила единствено чантата на 20-годишната студентка, както и якето й, което студентката е съблякла доброволно. След това момичето е било закарано в Четвърто районно полицейско управление, заедно със своите спътници, за да даде писмени сведения за това, какво е правило по това време на денонощието в района, където е била спряна колата. 

В отговор на въпрос дали ще заведе дело за клевета срещу 20-годишната студентка, Нели Върбанова отказа да отговори, като се мотивира, че това е тема на разговор между нея и нейния адвокат.

Директорът на 4-то РПУ заяви, че има записи от камери, както и, че се води проверка от Софийска районна прокуратура. Той добави, че тримата, придружаващи Борислава Латинова, фигурират в системата за МВР за престъпления като кражби, кражба на автомобил и притежание на наркотици. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!