Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жозеф Дол: Трябва да се състави правителство в център-дясно с премиер Бойко Борисов

Снимка: БГНЕС

Председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол се срещна в Народното събрание с лидерите на ГЕРБ, на Реформаторския блок, на БСП и на АБВ. Срещата с ГЕРБ и Реформаторския блок беше обща. След нея лидерите на реформаторите отказаха коментар, а Бойко Борисов излезе видимо ядосан и затръшна вратата след себе си, като също отказа коментар.

Трябва да се състави правителство в център-дясно, каза Жозеф Дол след срещите.

Исках да се срещна с всички партии, с които работим в момента, за да ги изслушам. /…/ След тези разговори с лидерите на партиите наистина трябва да се състави правителство с министър-председател Бойко Борисов – едно правителство център-дясно, правителство, което ще работи по програма, която те съвместно ще съставят, винаги в спазване на ценностите ни и за да може да се развива България в икономически и социален аспект и в Европа, разбира се. Трябва отговорността на Европа към България да се завърне бързо, за да може и европейските фондове бързо да стигнат до България отново. Бойко Борисов е човек, с който ние досега сме работили много добре. 

По-рано Жозеф Дол разговаря в парламента и с председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

В България съм, за да отправя посланието, че страната трябва час по-скоро да има стабилно правителство, което да служи на гражданите и да донесе спокойствие, заяви той. На председателя на Народното събрание той пожела българският парламент да има мнозинство, което да гарантира изпълнението на тази цел.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Бойко Борисов: ГЕРБ е почти готова да управлява самостоятелно

ГЕРБ е вече почти готова да управлява самостоятелно, като предложи правителство на малцинството. Това е един от вариантите, които лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов лансира след срещата с председателя на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол ...

публикувано на 29.10.14 в 13:14

Миков: Не сме канени за широка коалиция с ГЕРБ на срещата с Жозеф Дол

Другите политически формации в Народното събрание се въздържаха от конкретни коментари около последния вариант за правителство. След срещата с Жозеф Дол лидерът на БСП Михаил Миков категорично заяви, че партията няма да участва в широка коалиция. По..

обновено на 29.10.14 в 15:31