Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Менда Стоянова предлага законова промяна, за да получат вложителите в КТБ максимално бързо парите си

Снимка: БГНЕС

Депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова предложи служебното правителство да изготви процедура за промяна в Закона за гарантиране на влоговете, за да може 230 000 вложители с гарантирани депозити в КТБ да получат своите спестявания максимално бързо. ГЕРБ предлага всеки такъв вложител да има избор да посочи в коя банка и в коя сметка да му бъдат преведени парите, като тази процедура трябва да стане с минимално ангажиране на вложителите. 

Менда Стоянова заяви, че трябва промяна и в Наказателния кодекс, с която всички виновни за състоянието на КТБ да понесат своята отговорност.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Менда Стоянова: До три дни БНБ да обясни какви икономически и бюджетни ефекти е предизвикал казусът с КТБ

Временната бюджетна комисия ще задължи БНБ до три дни да обясни какви икономически и бюджетни ефекти е предизвикал казусът с Корпоративна търговска банка. Това обяви председателят на комисията и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова : Утре, когато разглеждаме..

обновено на 30.10.14 в 17:19

Бюджетният дефицит може да достигне близо 4%, обяви Менда Стоянова

Дефицитът в бюджета може да достигне до близо 4%, а страната ни задължително ще трябва да поеме поне 4 млрд. лева нов дълг. Това заяви председателят на временната бюджетна комисия Менда Стоянова след срещата на депутати с финансовия министър. Дефицитът,..

публикувано на 30.10.14 в 19:23