Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Как да направим интернет полезно място обсъжда конференцията "Дигиталните деца"

Снимка: telerik-kids.com

Как да направим интернет полезно място, което да изгражда личности, да учи на креативност и да дава възможност за успешна професионална реализация. Това са част от темите на конференцията "Дигиталните деца" в София, на която са поканени деца, родители и преподаватели.

Целта на конференцията е да научи нас, възрастните, как да насърчаваме децата си да използват градивно новите технологии и в същото време да ги пазим от киберзаплахите, каза за "Хоризонт" Ивелина Атанасова:

Светът е изпълнен с технологии, Средата, в която отглеждаме децата си към днешно време ги прави изключително различни от детството, което ние познаваме. И не считам, че образователната ни система, родителите или бизнесът са готови да възприемат това различното. Това руши доверието по отношение на децата в нас.

Затова родителите трябва да са подготвени да отговорят на тези потребности на своите деца, смята Атанасова: Децата учат нови неща, докато създават съдържание. Това е ключовият елемент във времето, прекарано в интернет. Те трябва да бъдат насърчавани да създават съдържание, да експериментират и да пробват някакви нови неща, които ражда техният ум, а не пасивно да играят игри.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!