Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кой как гласува в Народното събрание днес?

Снимка: БГНЕС

И още за гласуването в парламента - защо от партията на Бареков подкрепиха кандидатурата на Борисов за премиер, но не подкрепиха правителството и защо двама депутати на Патриотичния фронт не гласуваха за кандидатурата на Борисов.

Според Светлин Танчев от БДЦ, подкрепата на парламентарната му група Борисов да е премиер, не влиза в противоречие с изразената от тях позиция, че правителството прилича, цитирам, на "буламач".

Не мисля, че е противно на заявките.  Ние още от първия ден, в който минаха изборите казахме, че господин Борисов ще го подкрепим за премиер. Определено има различие и диспропорция от заявката, която дават да изпълняват с това, което виждаме като състав, че няма как да бъде изпълнено. Народът, примерно, иска икономисти да развиват икономиката, а не хора, които нямат идея за какво става въпрос.

Светлин Танчев се зарече, че ще бъдат градивна опозиция. Велизан Енчев и Слави Бинев от партньорите на ГЕРБ, ПФ, пък не подкрепиха това Борисов да стане премиер. Велизар Енчев се мотивира така:

Само преди 20 месеца господин Борисов подаде оставка след окървавения протест на Орлов мост, след неоправданото увеличаване на цените на тока. Нима днес не виждаме, че някои от предлаганите министри са класически "калинки", без никакъв сериозен стаж в своя ресор. Аз не оспорвам правото на партия ГЕРБ да управлява, но не с този премиер.

Слави Бинев пък е в традиционно лоши отношения с Борисов. Единственият независим депутат Анна Баракова пък подкрепи кабинета. Традиционно тя не обоснова ясно своето решение.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!