Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Знаменитият театър на Армен Джигарханян гостува на българското посолство в Москва

Театърът на Армен Джигарханян гостува на българското посолство в Москва
Снимка: Васко Михайлов
Знаменитият театър на Армен Джигарханян снощи гостува на българското посолство в Москва, което се превърна в сцена на поетичен спектакъл по мотиви на известни руски и европейски автори.
Тържествената Гербова зала на посолството беше изпълнена до краен предел от гостите, дошли да се насладят на музикално-поетичното представление „Театърът е вечна любов”.

В своето приветствено слово българският посланик в Русия Бойко Коцев запозна присъстващите с уникалната българска традиция да се чества делото и паметта на народните будители, които в епохата на българското Възраждане помагат на нацията ни да възстанови своята езикова, духовна и културна идентичност.

По време на поетичния спектакъл бяха показани театрални етюди и прозвучаха стихове на такива известни руски автори като Борис Пастернак, Александър Блок, Белла Ахмадулина, Марина Цветаева, Йосиф Бродски.

Самият Армен Джигарханян за пореден път призна любовта си към България.

За съжаление много отдавна не съм бил в България. От последното ни гостуване минаха 3-4 години. Искрено обичам вашата страна и много бих искал в скоро време да покажем пред вашата удивителна театрална публика един от най-добрите ни в момента спектакли „Васа Железнова”, каза Армен Джигарханян специално за БНР. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!