Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конференция на НБУ „Медиите в България: 25 години по-късно“

Страните от Централна и Източна Европа отбелязват 25 години от политическите промени, които промениха Стария континент. Естествена кулминация ще е годишнината от падането на Берлинската стена на 9 ноември 1989 година. За бившите комунистически държави този четвъртвековен юбилей е повод за различни равносметки. Една от тях ще бъда направена на днешна дискусия на тема "Медиите в България: 25 години по-късно".


Тя е организирана от департамент "Право" на Нов български университет и е още един опит да срещне на едно място мненията на представителите на научната мисъл, практиците от медиите и неправителствения сектор, както и представителите на съдийското съсловие по въпроса за предимствата и недостатъците в развитието на медийния сектор в България в годините на прехода.

Ето и темите: „Развитието на медиите в обществен и частен интерес“, „Медийният бизнес - собственост, финансиране, концентрации, прозрачност“,„Достъп до медийно съдържание и бариери пред неговото разпространение“ и „Медийно съдържание в услуга или във вреда на потребителя“.

По последната ще говорят проф. д-р Толя Стоицова и гл. ас. д-р Петя Неделева.Интервю с професора по социална и медийна социология в Нов Български университет Толя Стоицова.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!