Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Ненчев обмисля външен одит заради сериозни нарушения в Министерство на отбраната

Министр обороны Николай Ненчев
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната Николай Ненчев съобщи във Варна, че проверки са установили сериозни нарушения и обмисля възможността за външен одит. Министърът на отбраната е поръчал проверки, по някои от които вече има доклади, а резултатите са обезпокоителни: 

Вече има няколко доклада. Обезпокоен съм от това, което се е случвало във ВМА, силно съм обезпокоен. Обезпокоен съм от други сектори. Вземам много ясно и категорично решение още в рамките на следващата седмица в тази посока. Има нарушения за много средства, не се планират добре, разхищават се. То е очевадно. 

По повод намалението на проектобюджета на Министерството на отбраната за 2015-а година Николай Ненчев посочи, че вече има политическа подкрепа на по-голямата част от парламентарно представените политически сили, както и от президента:

Цялата комисия ни подкрепи. Всички членове на комисията - депутати категорично застанаха зад нас и приеха всички аргументи в тази посока. Тези въпроси са политически и те се решават на политическо ниво. Г-н Горанов, доколкото си спомням, е експерт, т.е. вероятно ще се съобрази с волята на Народното събрание.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!