Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шест села в наводнените общини Гълъбово и Тополовград са все още без електричество

Почти без промяна остава положението в наводнените места в  общините Гълъбово и Раднево.  Преди обяд в Гълъбово в присъствието на министъра на вътрешните работи Веселин Вучков заседава Националният кризисен щаб в общината. От снощи  напълно е възстановено електричеството в град Гълъбово и най-голямото село в общината Обручище. Шест села в наводнените общини Гълъбово и Тополовград са все още без електричество заради несъвместимост на мрежите на "Мини Марица-изток" ЕАД и  EVN.  В момента  се работи по отстраняване на аварията, която е настъпила снощи към 20 часа. В 15 часа днес Кризисният щаб отново ще се събере, за да обсъди ситуацията след предприетите мерки, съобщи от Гълъбово репортерът ни Недко Недев. Цялата информация можете да чуете в звуковия файл!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Старозагорски спортни клубове подкрепят 34-годишен старозагорец в битката му за по-добър живот

Спортен клуб по културизъм и фитнес „Кобра“ и приятели се включват в дарителската кампания за Желязко Атанасов. Те ще проведат открита тренировка на 18 май от 10:00 часа на футболното игрище зад Пощата в Стара Загора. Т ова съобщи за Радио Стара..

публикувано на 16.05.24 в 08:53
Община Стара Загора

Отново търсят съдебни заседатели в Стара Загора

До 22 май тече удълженият срок за прием на документи на кандидати за съдебни заседатели към Районния съд в Стара Загора. Все още не са попълнени 13 места за попълване на списъка на съдебните заседатели при същия съд за предстоящия мандат..

публикувано на 16.05.24 в 08:48

Илияна Йотова открива помещения за непридружени деца в бежанския център в Харманли

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на Регистрационно-приемателния център в Харманли по повод откриването на помещения, включени в инициативата "Сигурна зона за непридружени деца". Зоната е създадена съвместно с Държавната агенция за бежанците,..

публикувано на 16.05.24 в 08:13

Свлачище затруднява движението в Прохода на републиката

Временно движението в Прохода на републиката се осъществява двупосочно в една лента, поради почистване на пътното платно от паднали камъни, информират от Агенция „Пътна инфраструктура“. Свлякла се е земна маса в района преди „Предела“ от южната страна..

публикувано на 15.05.24 в 18:12

Стара Загора ще е домакин на "Фея под липите"

Три дни Стара Загора ще е домакин на 18-тото издание на традиционния международен турнир по художествена гимнастика „Фея под липите“ . Гимнастички от 20 клуба в страната ще премерят уменията си заедно с гости от Франция, Италия и Израел...

публикувано на 15.05.24 в 16:46

Бригаден генерал Мирослав Костадинов пое командването на 2-ра Тунджанска механизирана бригада

Във 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора, се проведе тържествен ритуал по сдаване и приемане на длъжността „Командир на 2-ра Механизирана бригада“. С указ на президента на Република България на длъжността командир бе назначен..

публикувано на 15.05.24 в 16:06

Върховните магистрати потвърдиха присъдата на Янко Янков, чака се решението на ОИК - Стара Загора

Състав на Върховния касационен съд (ВКС) се събра на тълкувателно заседание днес заради казуса с общинския съветник от Стара Загора Янко Янков. От ВКС заявиха за Радио Стара Загора, че  делото е обявено за решаване. Срокът, според НПК, за..

обновено на 15.05.24 в 16:04

Обилните дъждове от последните седмици увреждат зърнената реколта в Ямболско

Въпреки падналите през последните седмици валежи зърнената реколта в Ямболска област се очаква да е значително по- слаба от тази през миналата година. Състоянието на пролетниците към момента е добро.  Продължилото няколко месеца засушаване е попречило за..

публикувано на 15.05.24 в 15:47
Община Сливен

Община Сливен отлага изграждането на две фотоволтаични централи за свои нужди

Община Сливен временно отлага инвестиционните си намерения за изграждане на фотоволтаици. Това е решено на среща между кмета Стефан Радев и общински съветници, съобщават общината.  Идеята за изграждането им стартира миналата година,  като намеренията..

публикувано на 15.05.24 в 15:29

Платформа за подаване на анонимни сигнали за разпространение на наркотици заработи и в Стара Загора

Стара Загора обявява война на разпространението на наркотиците сред младите хора. Вече действа специална платформа за подаване на анонимни сигнали срещу дилъри. Подготвя се и мащабна информационна кампания сред подрастващите как да използват..

публикувано на 15.05.24 в 14:58