Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Издирването на Петко Сертов с хеликоптер не даде резултат

Светлозар Лазаров
Снимка: БГНЕС

Полицията проверява сигнал, че колата на бившия председател на ДАНС Петко Сертов е била забелязана в района на град Петрич. Главният секретар Светлозар Лазаров съобщи, че в издирването е включен и хеликоптерът на Гранична полиция: 

Днес беше осъществено планираното облитане с хеликоптера на Гранична полиция от 12.30 до 13.30 от пътен възел Мухово, язовир "Тополница", посока Костенец също - всъщност не даде резултат до настоящия момент. Вследствие на облитането не е забелязан автомобилът на господин Сертов, нито господин Сертов. Паралелно с това се провеждат и други издирвателни мероприятия, едното от което тече и в момента, проверяваме информация, че на 5-и този месец около 18.00 часа автомобилът на господин Сертов е бил в района на град Петрич.

Лазаров допълни, че Петко Сертов и преди е пътувал в района, към Гърция, където е работел като консултант по проект.

От ръководството на МВР коментираха и операцията срещу "черното тото". В рамките й е работено с 12 души, като са били претърсени 14 адреса. Главният секретар отказа да потвърди дали президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов е получавал заплашителни SMS-и:

Образувано е досъдебно производство, мисля, че от около девет месеца.  Разследването се води в специализираната прокуратура по обективни причини. На практика това е планирана операция, при която са извършени процесуално следствени действия с 12 лица, проведени са обиски, претърсвания и изземвания в шест града, проверени са 14 адреса. Обиските, претърсванията и изземванията са направени след разрешение от Специализирания съд. Иззети са съответните веществени доказателства, иззети са компютри и други комуникационни средства. Работили сме съвместно с партньорски европейски служби по случая.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

ДАНС не работи пряко по издирването на Петко Сертов

ДАНС не работи пряко по издирването на Петко Сертов. Това заяви председателят на агенцията Владимир Писанчев след заседанието на парламентарната комисия за контрол над службите за сигурност: Нямаме никакви данни за момента. В крайна сметка ние..

публикувано на 11.12.14 в 18:56