Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От началото на годината наетите безработни са повече от 224 000

От началото на годината наетите безработни са повече от 224 000, съобщи заместник-министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев. Церемонията по раздаването на наградите "Работодател на годината 2014" отчете и политиките на корпоративна социална отговорност на компаниите.

27 работодатели бяха номинирани в девет категории. Наградите бяха раздадени на фирми, разкрили стотици работни места, на такива, ангажирали най-много наети в районите с висока безработица, за наемането на младежи под 29 години и от специализирани институции. За социални партньори с най-голям принос в реализирането на Националния план по заетостта бяха отличени двата синдиката КНСБ и КТ "Подкрепа", както и Асоциацията на индустриалния капитал.

За 11-те години, откакто се раздават наградите, Агенцията по заетостта се научи да се вслушва повече в бизнеса и да разчита потребностите му, посочи изпълнителният директор Асен Ангелов.

Заместник-министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев отчете усилията на работодателите да участват в насърчителните политики на пазара на труда.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!