Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четвърти ден се борят с наводнения в Одрин

Снимка: БГНЕС

Жителите и властите в Одрин се борят четвърти ден с наводненията, причинени от обилните дъждове и изпускането на язовирите на българска територия. 

Валията на града Дурсун Али Шахин заяви, че няма пострадали хора, но силно е наводнена махалата Къраач. Хората се превозват с военни коли и понтонни лодки, учениците са разпуснати във ваканция, наводнен е пътят към ГКПП "Пазаркуле" на границата с Гърция.

Усложнената обстановка очакваме да продължи до неделя, понеже дотогава ще продължава прииждането на вода към реките Марица и Тунджа от язовирите в България. За това ни уведомиха с телеграма. Научих, че в България обстановката е много по-тревожна и бедствена. Пожелаваме да се справят успешно с природното бедствие.

По думите на Шахин, дигите, издигнати по поречието на Марица и Тунджа в одринския регион, почистването на коритата, което са извършили в последно време, оказали значение, за да няма по-големи поражения и ще продължат да работят в тази насока.

По линия на турския Червен полумесец днес ще се раздаде храна на 1000 души в града, а седемте моста в града ще останат затворени до неделя и движението ще се отклонява по обходни маршрути.

Екипи на службата за природни бедствия и кризи са разположени на критичните места и следят обстановката.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!