Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Костенец очаква напрежение, ако мините от Горни Лом се обезвреждат там

Снимка: БГНЕС

Нито кметът на Костенец, нито ръководството на военния завод в града са уведомени, че се планира там да бъдат обезвреждани  мини от взривената фабрика в Горни Лом, където на 1 октомври загинаха 15 души. Жители на Костенец се обявиха против плановете на военното министерство, след като вчера ресорният министър Николай Ненчев обяви, че на първи етап утилизацията на мините ще започне в Костенец. Репортаж на Андрей Борисов:

Кметът на Костенец Радостин Радев обясни, че няма да направи никакъв компромис със сигурността на съгражданите си и обеща да се свърже с Министерството на отбраната за да разбере.

От гледна точка на безопасност какво се случва и има ли достатъчно капацитет в Костенец, какво ще донесе това на работещите в поделението.. Със сигурност ще се получи напрежение сред хората в Костенец, ако това стане факт. 

Хората в града казаха, че не желаят там да се обезвреждат мините от Горни Лом. Същевременно стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е възложил на министъра на отбраната да поиска от собственика на завода в Горни Лом да закупи, а след това да предостави на правителството, програма за утилизация на мините, която струва 4 000 000 лева и ще бъде закупена от Германия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!