Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца от Габровско се включиха в "Българската Коледа"

Снимка: Бояна Петрова

В благотворителната кампания "Българската Коледа" се включиха деца от Габрово и областта, като рисуваха коледни картички.

Прекрасни рисунки и дори светци са излезли изпод детските ръце. Интересните идеи бяха оценени и авторите им си тръгнаха с награди. Дошлите на благотворителния базар си избраха от ръчно направените картички на децата от детски градини и училища от градовете и селата от областта, от 3- до 15-годишни. Момичета и момчета с увреждания също се включват в подкрепа на болните деца.

Много обичам да рисувам и освен това децата се нуждаят от парите от благотворителния базар,  споделя 11-годишната Симона.

Искам да помогна на хората в нужда. Можем да направим някой щастлив по този начин, смята нейният връстник Румен.

Искам да им пожелая да имат най-хубавата Коледа и да се чувстват все по-добре и по-добре, казва 11-годишната Мария.  

За втора поредна година иницитивата организира Градската художествена галерия в Габрово. 500 лева бяха събрани от продажбата на картичките. Това са средства, които ще отидат при децата на "Българската Коледа".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Благотворителният спектакъл "Българската Коледа" събира средства за децата с вродени заболявания

Тази вечер от 20 ч. в Народния театър "Иван Вазов" ще се проведе благотворителният спектакъл "Българската Коледа". Концертът ще се излъчва пряко по Българското национално радио и Българската национална телевизия. Изявени певци, спортисти, актьори, журналисти..

обновено на 25.12.14 в 19:25

Дарина Владова: Хората, които даряват за децата на "Българската Коледа", стават все повече

За да е ефективна и успешна всяка кампания, "Българската Коледа" избира тема в областта на детското здравеопазване, върху която се фокусират усилията и се търсят решения. Това се случва след консултация с водещи специалисти в областта на детското..

публикувано на 23.12.14 в 09:03