Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алексей Улюкаев: Русия подцени шистовата революция при добива на петрол

Русия подцени шистовата революция при добива на петрол. Това заяви министърът на икономическото развитие на Русия Алексей Улюкаев по повод рязкото поевтиняване на черното злато на световните пазари.

Шистовата революция даде възможност рязко да се увеличи производството на петрол, посочва Улюкаев в интервю за в-к  "Комсомолская правда”.

Не мога да кажа, че ние проспахме това, но очевидно сме подценили възможността за подобно увеличаване на обемите добиван петрол”, посочва руският министър на икономическото развитие. Алексей Улюкаев прави прогноза, че до една година, максимум две, пазарът ще намели своето ново равновесно състояние и то ще бъде на значително по-високо ниво отколкото е в момента. Като правило, след бързото падане на цените, следва тяхното бързо възстановяване, смята министърът. Улюкаев иронично коментира и многото писания относно съществуването на някакъв заговор между САЩ и Арабските емирства за манипулиране на петролните цени във вреда на Русия като цитира думите на Михаил Булгаков от неговата книга „Кучешко сърце”: Не четете преди обяд съветски вестници.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Русия не очаква засилен натиск върху рублата през януари

Русия подцени увеличаването на предлагането на петрол заради "шистовата революция", призна руският министър на икономическото развитие Алексей Улюкяев в интервю за вестник "Комсомолская правда". Не мога да кажа, че проспахме, но очевидно подценихме..

публикувано на 27.12.14 в 08:29