Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Допълнителни 5 милиона лева има предвидени за фонд "Ин витро" през 2015-та

Снимка: Диана Христакиева

Допълнителни 5 милиона лева има предвидени за фонд "Ин витро" през следващата година, обяви в Смолян зам.-председателят на Здравната комисия в парламента доктор Даниела Дариткова. Това означава, че ще могат да се финансират още 1000 репродуктивни процедури. Дариткова присъства в Смолян на Коледен базар, организиран от Фондация "Искам бебе" и подкрепен от община Смолян.

Доктор Дариткова посочи, че процентът на успеваемост на процедурите при двойки с репродуктивни проблеми е доста голям, което предполага, че през 2015 г. ще се родят около 300 бебета повече. Тя допълни, че всяка една такава инициатива, подпомагаща фондация "Искам бебе", ще допринесе да се справим с демографските проблеми на страната. Според нея това не е изпитание само за семействата, а е проблем, който трябва да бъде ангажимент на цялото общество.

Коледният базар, провел се във фоайето на Родопския драматичен театър "Николай Хайтов" събра 2500 лв. Желещите да помогнат на бездетните семейства купуваха картини, скулптури, сувенири, ръчно изработени коледни картички, украшения и накити, дарени от добри хора.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Още осем кандидати ще получат пари от общинския фонд „Ин витро“ в Търговище

Нови осем кандидати са одобрени да получат пари от общинския фонд „Ин витро“ в Търговище, сочи докладната записка на общинския съветник Мая Павлова, която е и председател на комисията, разглеждаща заявленията на нуждаещите се двойки, семейства и лица с..

публикувано на 16.12.14 в 10:41

Фонд "Ин витро" ще бъде създаден в Смолян

Община Смолян планира да създаде местен фонд "Ин витро" за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Ръководството на Общината е провело среща с представители на фондация "Искам бебе". Кметът Николай Мелемов ще предложи на Общинския съвет..

публикувано на 18.11.14 в 17:05

Община Варна е предвидила в бюджета си за следващата година нови 100 000 лева за общинската програма "ин витро"

Това съобщи д-р Лидия Маринова - заместник-кмет по здравеопазване, по време на отбелязването на една година от откриването на варненския офис на фондация "Искам бебе". 15 са одобрените семейства, в момента две жени са бременни, едната с близнаци -съобщи..

публикувано на 28.10.14 в 15:35