Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ердоган обеща да не отстъпва пред заплахи при решаването на кюрдския проблем

| обновено на 01.01.15 в 15:57
Реджеп Ердоган
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В новогодишното си послание турският президент Реджеп Ердоган акцентира върху решаването на кюрдския проблем, който неотклонно  ще продължи да следва през 2015 г.  Държавният глава заяви, че няма да отстъпи пред никакви заплахи и шантажи.

Правителството обяви и 2 януари 2015 за неприсъствен ден и новогодишната ваканция се удължи на 4 дни, за радост на местните туристи на Анталия, които напълниха хотелите за сметка на руските, които отказаха резервации. Живописният квартал на Истанбул "Бешикташ" бе център на увеселенията на открито в южната ни съседка. Пограничният град Одрин, където са пристигнали туристи от България и балканите, също сияе в празнични украси. 

Очакваната с големи надежди премия от 50 млн.турски лири на държавната лотария се падна на четвъртинки билети.50 млн.турски лири се равняват на около 17 млн.евро.

Въпреки необичайното за Истанбул студено време много хора посрещнаха Новата година на открито, с грандиозни шоу-програми в елитните квартали "Бешикташ", "Ниспетие", "Таксим". А общността на българите в Истанбул посрещнаха Новата година на традиционен новогодишен бал в българската екзархия, пожелавайки си 2015 г.да е мирна и благодатна. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!