Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Москов: Ръководствата на болници с лоши управленски практики ще бъдат сменяни

Снимка: БГНЕС
Ръководствата на болниците, където има лоши управленски практики, ще бъдат сменяни. Това заяви в Пловдив здравният министър Петър Москов по повод натрупаните през годините дългове на лечебните заведения. 

Здравният министър обяви, че вече се работи по остойностяването и съдържанието на основния пакет на здравната каса:

Базовият пакет на касата, всъщност, обхваща заболяванията, които са причина за около 92% от инвалидизацията, смъртността...

В средата на годината ще бъде готов и спешният пакет на Здравната каса, който ще се използва и от здравнонеосигурените пациенти. Преди това ще се регламентират спешните състояния, подчерта министър Москов:

Всеки един български гражданин, който не е здравноосигурен, ще може да ползва услугите на спешния пакет с ясно дефинирани състояния какво означава "спешност".

Здравният министър допълни, че дълговете на болниците могат да се стопят при въвеждане на ново остойностяване и добър мениджмънт. Петър Москов не изключи и смяна на управленските екипи на лечебните заведения:

Навсякъде, където има лоши управленски практики, независимо кога и от кого са били назначавани, ще бъдат сменяни ръководства.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!