Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До края на януари страната ще бъде разделена на 9 туристически района

Снимка: Венета Николова

До края на месеца ще стане факт разделянето на страната на девет туристически района. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова.

По отношение на рекламата, единната, на държавата - ние си рекламираме район Българско Черноморие, но по отношение на администрирането е важно да имаме фокус във Варна и в Бургас. Също така останалите райони - район Долината на розите, район Дунав, район София, Рила-Пирин, Родопи, Тракия, обясни Ангелкова.

Министерството на туризма ще подготви и предложение за регламентиране на правния статут на курортните комплекси, за да могат те да кандидатстват по европейски проекти.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Фолклорни фестивали ще се борят с алкохолния туризъм у нас

“Арт фестивалите като алтернатива на алкохолния туризъм и културен мост между народите” е задачата, която са си поставили родни изпълнители на фолклорни танци от Българския арт и фолклорен център „Нестия”. Те са единодушни, че има начин за..

публикувано на 14.01.15 в 14:44

Възобновяват ловния туризъм в Чупрене

Общинското ръководство в Чупрене ще работи за възобновяването на киноложката изложба и ловния туризъм в региона през 2015-та година. Разговори се водят за намиране на инвеститор за осъществяването на най-голямата идея за развитието на туризма-..

публикувано на 08.01.15 в 14:09
Средновековната крепост над село Мезек

Село Мезек - вино и туризъм

Съвсем близо до границата ни с Гърция се намира село Мезек. Виното, което се произвежда там го правят популярно в цяла Европа. Тракийската гробница и най-добре запазената средновековна крепост, изложена за туристите по атрактивен начин, привличат посетители..

публикувано на 05.01.15 в 15:45
Старият мост над река Неретва в град Мостар, Босна и Херцеговина.

Новият жанр в културния туризъм – литературните пътешествия

По стъпките на Иво Андрич в Босна и Херцеговина или по следите на възрожденските ни писатели – литературните маршрути добиват все по-голяма популярност и могат да осмислят всяко пътуване. Стига да сте четящи хора и да сте истински почитатели. В..

публикувано на 22.12.14 в 12:25