Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестувани са двама фалшификатори на дебитни и кредитни карти

Снимка: БГНЕС

Двама души са арестувани за изработване на фалшиви дебитни и кредитни карти. Акцията е проведена едновременно в Силистра и София.

Двамата задържани са на 44 и 50 години. Те са поставяли четящи устройства на банкомати в квартал "Павлово" в столицата, за да източват информация от карти на клиенти.

При обиските на адресите им е открита специална техника, с която те са копирали данните от банковите карти.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Студът създава опасност от блокиране на банкоматите

Отрицателните температури създават опасност от замръзване на банкоматите. Пред "Хоризонт" Мариана Великова , която ръководи картовия отдел на една от водещите банки, обясни, че при температури от минус 10 градуса е възможно част от модулите на..

публикувано на 08.01.15 в 16:06

Задържаха две жени за източване на информация от банкомат в Шумен

Две жени от Шумен са задържани от полицията в Банско за източване на информация от банкомат. Двете жени са от Шумен на 24 и 18 години, съобщиха от Oбластната дирекция на МВР в Благоевград. Около 9 часа на 25-и декември те са направили опит..

публикувано на 26.12.14 в 15:32

Неуспешен опит за кражба на банкомат в столичния квартал "Света Троица"

Неизвестни крадци са се опитали да изкъртят банкомат, монтиран в хипермаркет в София. Опитът за кражба е извършен в събота, като сигналът е подаден в столичната полиция около 6:00 часа сутринта. Банкоматът е бил монтиран в хипермаркет на улица "Цар..

публикувано на 01.12.14 в 14:12

Задържани са двама души, превозвали устройства за източване на банкомати

На Дунав мост 2 са  задържани двама души, превозвали устройства за източване на банкомати. При специализираната акция са открити 4 комплекта за източване на банкомати, електронни компоненти за съхранение на данни и пластини за подправяне на платежни..

публикувано на 22.07.14 в 12:48