Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращи в Карлово блокираха за малко жп линията край града

Снимка: Радио ВИДИН
Недоволни от решението на БДЖ да спре 12 влака през Карлово блокираха за няколко минути жп линията на гарата в града и спряха движението на бързия влак София - Бургас.

Районът на Карлово е един от най-ощетените в страната. Спрени са влакове до София, Златица Сливен и Тулово, което е една трета от всички стопирани композиции. Така много селища в общината остават без жп транспорт, очакват се и съкращения в Локомотивното депо.

Долу ръцете от жп, държавата да погледне към своята собственост и да започне да се грижи за нея, за това призоваха на митинга протестиращите синдикалисти и обикновени граждани.

Ние нямаме нищо до този момент като действия за възстановяване на влаковете.

Не сме видели списък, само някакви голи обещания, после тази реплика, която казаха, че нямат необходимата техника да бъдат върнати всички влакове също ни притеснява. Протестите ще продължат, докато бъдат възстановени влаковете.

Ако мислите, че е нормално да остане един-единствен пътнически влак по направлението София - Карлово - София и един обратно в 21-ви век, за мен това е недопустимо. Един-единствен и то е 4.35 часа тръгва за София.

Просто няма с какво да ходим на работа. Никаква алтернатива. Никой не е длъжен да има кола, да има книжка, за да се придвижва
, казаха хората.

Протестиращите се готвят да блокират и още един влак. На гарата за разговори със събралите се дойде министърът на транспорта Ивайло Московски.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Железничарите не се отказват от протестите за влаковете

Синдикатът на железничарите не се отказва от протестната демонстрация, насрочена за днес в Горна Оряховица, въпреки уверенията на министъра на транспорта Ивайло Московски , че решението за спиране на пътнически влакове ще бъде преразгледано. След..

публикувано на 17.01.15 в 08:37