Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръгва делото за жестокото убийство на 8-годишната Алекс

Рекорден брой свидетели са призовани по делото за жестокото убийство на 8-годишната Александра от Поморие. Престъплението беше извършено на 10-и април миналата година, а съдебният процес започва днес в Бургаския окръжен съд.
На подсъдимата скамейка ще застане 39-годишната Атанаска Георгиева от Златоград. Срещу нея е повдигнато обвинение за предумишлено убийство, извършено по особено мъчителен  начин.
През четирите дни на съдебните дирения да свидетелстват са призовани 60 души. Случая припомня кореспондентът ни от Бургас Даниела Костадинова.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Нов училищен автобус за децата от няколко хасковски села

Заместник-кметът на Община Хасково Мария Вълчева предаде днес документите за безвъзмездно предоставяне на нов ученически автобус на директора на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Конуш. Съгласно подписан договор между Министерството на..

публикувано на 31.07.24 в 14:11

Стара Загора се поклони пред саможертвата на своите бранители

Със заупокойна молитва и тържествен ритуал пред Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“, Стара Загора отбеляза 147 години от боевете за защитата на града. В ритуала взеха участие Военен духов оркестър и почетен караул от Втора..

публикувано на 31.07.24 в 13:04
Бюро по труда и СП, Стара Загора

Бюро по труда - Стара Загора работи по няколко проекта с европейски средства

Минимален спад на безработицата отчитат от Бюро по труда – Стара Загора. Към края на миналия месец броят на регистрираните безработни в областта е 5513. По традиция най-ниско е нивото на безработица в Павел баня, Казанлък и Стара Загора, а най-висок в..

публикувано на 31.07.24 в 13:02
Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“

Отбелязваме 147 години от боевете за защитата на Стара Загора

147 години от боевете за защитата на Стара Загора по време на Руско-турската освободителна война ще бъдат тържествено отбелязани днес на различни паметници в града и общината.   В 10 часа започва и общоградският ритуал в знак на почит и благодарност..

публикувано на 31.07.24 в 09:22

Изследвания и консултация за хепатит организират в Стара Загора

Да края на седмицата продължават инициативите на Регионалната здравна инспекция свързани със Световния ден за борба с хепатита. По този повод на 1 август от 10 до 13,30 часа желаещите да се изследват за заболяването, както и да получат консултации..

публикувано на 31.07.24 в 09:07
Проф. Георги Рачев

Проф. Георги Рачев: Жегите и сушата в Старозагорско продължават и през август

През август за района на Стара Загора се очаква средна месечна температура около 27 градуса, което е с около градус и половина над нормата, прогнозира климатологът проф. Георги Рачев. По думите му валежите ще са с около 30 процента по-малко от..

публикувано на 31.07.24 в 09:00
Румен Гълъбинов

Румен Гълъбинов: Готови сме за еврото, което ще изсветли икономиката

Добре би било Законът за еврото да се приеме окончателно в рамките на това Народно събрание и да се прилага. Това мнение изрази пред Радио Стара Загора икономистът Румен Гълъбинов. Освен законодателството, по пътя към единната валута са важни и..

публикувано на 31.07.24 в 08:05

Локализирани са пожарите край старозагорските села Дълбоки и Еленино

Пожарите, които възникнаха в следобедните часове в близост до старозагорските села Дълбоки и Еленино, са локализирани, съобщи старши инспектор Михаил Михов, началник на група "Оперативен център" към Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита..

публикувано на 30.07.24 в 19:05

В Стара Загора ще обработват открити площи за унищожаване на комарите

Община Стара Загора ще извърши третиране на открити площи срещу възрастни комари с препарат „Стийл 25 ЕК“ / студен аерозол. Това е по-ефективният метод за борбата срещу комарите, коментират от фирмата, ангажирана с дейностите. График: Сряда,..

публикувано на 30.07.24 в 17:27

Пожарът край Дълбоки още не е потушен

Главният път Стара Загора - Нова Загора при разклона за село Дълбоки е затворен и движението се пренасочва през с. Оряховица. Това съобщиха жители на село Дълбоки, където по-рано днес избухна пожар.  4 екипа на пожарната, служители на горското стопанство..

публикувано на 30.07.24 в 16:59