Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Какво в женското поведение буди най-голямо недоумение у мъжете?

       Всеизвестно е, че мъжете не разбират жените. А жените от своя страна си мислят, че мъжете могат да четат мисли. Как ли изглежда поведението на жените в очите на един мъж? Над този въпрос  са размишлявали не една и две представителки на нежния пол. Резултатите от ново проучване могат да се заинтригуват дамите, а те показват,  кои техни практики будят най-голямо недоумение сред представителите на силния пол, пише в. "Дейли експрес". Анкетата, направена сред 2000 мъже във Великобритания по поръчка на мебелна компания показва, че колебливите настроения на жените хвърлят в най-голям смут представителите на силния пол.

      Мъжете недоумяват също защо пазаруването за дамите не е просто ходене на пазар, а социално събитие. Съдържанието на тежките и претъпкани дамски чанти, необходимостта на жените от скъпи прически и постоянните им диети също карат средностатистическия мъж да се "почесва недоумяващо по главата".

       Едно от нещата, за които мъжкият мозък няма логично обяснение, е защо жените ходят по двойки в обществените тоалетни.  Без да разбират причините, представителите на силния пол са научили от опит, че нежните им половинки често таят гнева в себе си и помнят абсолютно всяка изречена дума. Другото, което им убягва е защо дамите смятат, че мъжете са в състояние да четат мисли. 

        Други практики, които мъжете така и не успяват да проумеят, са защо жените говорят "с векове" по телефона и защо твърдят, че нямат какво да облекат, докато седят пред преливащи от дрехи гардероби. Недоумение сред мъжете буди и времето, необходимо на техните партньорки да се приготвят за излизане. Сред останалите "женски" неща, непонятни за представителите на силния пол, са също манията на дамите по чантите и обувките, способността им да стоят с часове в магазина и в крайна сметка да не купят нищо, склонността им да купуват дрехи и обувки, които след това никога не носят.

   Мъжете също така недоумяват защо представителките на нежния пол слагат в кревата допълнителни възглавници, които така и не използват, защо постоянно искат да говорят за чувства, защо в ресторанта си поръчват салата, а след това изяждат пържените картофи на партньора си, защо плачат на филми и говорят за героите от сапунки сякаш ги познават лично, защо заспиват на филми, защо никога не излизат без грим и защо лакират пръстите на краката си дори през зимата, защо винаги карат мъжете да изхвърлят боклука и защо не могат да живеят без шоколад.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мащерката - герой в картините и стиховете на Антон Антонов

Днес, от 18.00 часа, в залата за временни експозиции на Художествена галерия - Стара Загора представят самостоятелната изложба "Мащерка" на Антон Антонов. 39 са включените живописни творби, които почитателите на изобразителното изкуство и гостите на Стара..

публикувано на 09.05.24 в 16:55

На разходка в Античността и Средновековието канят в Стара Загора през май

На 18 и на 19 май  граждани и гости на Стара Загора ще имат уникалния шанс да надзърнат във времената, в които градът ни е носел името Августа Траяна и да се разходят и в средновековния Боруй.   Жители и гости на Града на липите ще имат възможност да..

публикувано на 08.05.24 в 09:15

Изложбата “Изкуство в книга - ARS IN LIBRO“ днес гостува в Общинска библиотека „Искра”

По покана на Общинска библиотека „Искра”, гр. Казанлък днес на разположение на посетителите на културната институция е изложбата „ARS IN LIBRO – ИЗКУСТВО В КНИГА“. Тя е реализирана по проект “Ars In Libro – изкуство в книга – от планината Рила през..

публикувано на 07.05.24 в 13:07

Публиката ще оценява най-добрия филм от фестивала "Златната липа"

Международният филмов фестивал за ново европейско кино „Златната липа“ 2024 ще бъде открит в Деня на детето – 1 юни със стилна церемония в присъствието на десетки известни артисти от България и от различни европейски страни. Те ще се съберат, както..

публикувано на 07.05.24 в 10:56

Чели ли сте най-продаваната книга от деня на раждането си?

Идеята за създаване на тематични витрини в библиотеките e вдъхновена от успешни практики по света се превръща в реалност и в област Стара Загора. Методистът от РБ „Захарий Княжевски" - Емил Гергинов в ефира на Радио Стара Загора сподели за..

публикувано на 04.05.24 в 10:08

Пролетният литературен салон в Стара Загора е в памет на Таньо Клисуров

В трепетен, разчувстващ спомен за поета Таньо Клисуров, на когото не достигнаха само 2 месеца, за да отбележи 80-ия си рожден ден, ще се превърне тазгодишният пролетен литературен салон. Организатори на събитието са Община Стара Загора и Дружеството на..

публикувано на 02.05.24 в 14:58
Община Стара Загора

Културните събития в Стара Загора през следващата седмица

Културен афиш 7 май – 12 май 2024 г. на Община Стара Загора Тревненска школа. Интериорен дизайн, дърворезба, иконопис. Представителна изложба на Национална гимназия за приложни изкуства. 07.05.2024 г.,18.00 ч., камерна зала, Художествена галерия..

публикувано на 02.05.24 в 14:13

В училище "Веселин Ханчев" сбъдват детски мечти

Днес, в 18.00 часа, в Културен център - Стара Загора започва благотворителен концерт-спектакъл на възпитаници от Девето основно училище „Веселин Ханчев“. Мотото на събитието е „Сбъдваме заедно“ . По време на проявата ще бъде представен проект на стая..

публикувано на 30.04.24 в 16:20

Посоки или за техническата страна на рисунките със светлина

Днес , от 17.30 часа, в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства , в Казанлък, 30 студенти от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев"- Пловдив представят изложбата "Посоки". В интервю за..

публикувано на 30.04.24 в 14:25

Откриват изложба посветена на казанлъшката гробница

Изложбата "Пазители на паметта" откриват във фоайето на Исторически музей "Искра". Тя е посветена на 80-ата годишнина от откриването на казанлъшката тракийска гробница. В експозицията са включени 12 табла, представящи историята на проучването и..

публикувано на 30.04.24 в 13:18