Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лекар беше нападнат от близки на пациент в София

Нов случай на насилие над лекар беше регистриран в София. Доктор беше нападнат този следобед в Окръжна болница "Света Анна" от близки на пациент.

Инцидентът се е разиграл минути след 13 часа. От лечебното заведение са подали сигнал към полицията. На място са изпратени екипи на Седмо РПУ. Полицаите са задържали нападателите - двама мъже на 29 години от София.

Случаят е предаден на прокуратурата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Двама нападатели на лекар са задържани в столичното Седмо РПУ

Около 13.06 часа днес в Седмо районно управление на полицията e постъпил сигнал за възникнал скандал в едно от отделенията на столична болница, съобщиха от МВР. По първоначални данни спречкването е възникнало между лекар и близки на пациент...

публикувано на 21.01.15 в 16:37

Ямболска лекарка получи присъда за причинена смърт на дете след неправилно лечение

Сливенският окръжен съд постанови  условна присъда на ямболска лекарка. Тя е обвинена в неправилно лечение довело до смъртта на двегодишно дете през 2010 година. Д-р Славка Кирилова получи две години условна присъда с четири години изпитателен срок, както и..

публикувано на 21.01.15 в 13:50

Над 2200 здравноосигурени във Видин смениха личния си лекар

2 272-ма са задължително здравноосигурените лица, които са направили преизбор на общопрактикуващ лекар през месец декември 2014 г. в област Видин. Това съобщиха от Районната здравноосигурителна каса. Това е с 659 лица повече в сравнение с предходния период..

публикувано на 19.01.15 в 13:59