Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делото срещу кмета на Неделино беше отложено за трети път

Снимка: БГНЕС

За трети път Окръжният съд в Смолян отложи делото срещу кмета на Неделино Стоян Беширов. Той е обвинен в длъжностно престъпление и нарушения по обществени поръчки, с което е ощетил бюджета на общината с над 900 хиляди лева.

На заседанието днес адвокатът на Беширов Манол Чакъров представи медицински документ, че обвиняемият не може да присъства на делото заради влошеното му здравословно състояние след извършена операция.

Делото срещу Стоян Беширов е образувано по искане на Софийската градска прокуратура. След като не беше даден ход по делото,  заяви:

Няма отлагане, няма шиканиране на процеса. Всяко едно заседание действително на две седмици обвиняемият подава молба до съда и иска да бъде възстановено, но това е единственото нещо, с което ни се бавят експертизите. Не само сега, откакто сме в това звено "Антикорупция". Мисля си, че и за дългогодишния ми съдийски трудов стаж не помня да има такова, заяви в кулоарите на съда прокурор Лилия Симеонова от Специализираното звено за борба с корупцията.

Следващото заседание по делото е насрочено за 19-и февруари.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Секретарят на Неделино е отстранен от длъжност

Окръжният съд в Смолян отстрани от длъжност секретаря на община Неделино Румяна Караиванова . Тя и кметът на Неделино Стоян Беширов са обвинени в източването на над 900 000 лв. По делото са събрани голяма част от доказателствата и са разпитани 36..

публикувано на 16.12.14 в 18:49

Съдът ще разглежда отстраняването на кмета на Неделино Стоян Беширов

Окръжният съд в Смолян ще разглежда отстраняване от длъжност на кмета на Неделино Стоян Беширов и заместника му Румяна Караиванова. Искането бе внесено от прокурор от Специализираното звено за борба с корупцията. Двамата са обвинени за престъпления по..

обновено на 10.12.14 в 07:23

В Неделино започнаха подписка в подкрепа на кмета Стоян Беширов

Инициативен комитет от община Неделино започна подписка в подкрепа на кмета Стоян Беширов , срещу когото има повдигнато обвинение, че е ощетил общинската хазна с над 900 хиляди лева. ДАНС и прокуратурата го издирват. Той излязъл в отпуск и изчезнал. Близо..

публикувано на 25.11.14 в 11:14

Кметът на община Неделино беше привлечен като обвиняем за корупция

Специализираното звено за борба с корупцията в Софийската градска прокуратура е привлякло като обвиняем кмета на община Неделино Стоян Беширов , съобщиха от прокуратурата. Той е обвинен за това, че в периода от 1 януари 2012 г. до 24 октомври тази година не..

публикувано на 24.11.14 в 21:04