Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калфин: Агенцията по заетостта ще има нов директор след ревизия

Ивайло Калфин
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин потвърди във Варна, че директорът на Агенцията по заетостта Асен Ангелов е освободен от поста си: 

Аз предложих и подписах. Съгласувах с премиера, разбира се, освобождаването на г-н Ангелов. Имам по-различни виждания за работата на агенцията. Тя ще играе доста важна роля в бедеще. Има към нея претенции от страна на Европейската комисия за начина, по който работи. Вярно, те се отнасят и за един период преди г-н Ангелов да дойде в агенцията, но имам действително основание и виждания Агенцията по по-активен начин да съдейства за работа по програми, които активно да извеждат хората от демотивирано състояние и да ги насочват към пазара на труда.
Според вицепремиера назначаването на титуляр начело на агенцията, най-вероятно ще бъде извършена ревизия на ведомството.
Калфин коментира още изявлението на лидера на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев в Пловдив,че АБВ е изгубила лявата си идентичност с влизането си в коалиция с партия от семейството на Европейската народна партия:
Искам да го помоля, като председател на Партията на европейските социалисти, да излезе с такова послание към всички партии в Европа, които са от семейството на социалистите и които участват с десни партии в едно управление. Тогава ще разбера, че това не е демагогия, което той говори.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Освободен е директорът на Агенцията по заетостта Асен Ангелов

По информация на "Хоризонт", освободен е директорът на Агенцията по заетостта Асен Ангелов . Преценката е на министъра на труда и социалната политика и заповедта е подписана от премиера Бойко Борисов . За временно изпълняващ длъжността е назначена..

публикувано на 30.01.15 в 19:40