Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест в Девня срещу безработицата и инфраструктурата

Пред сградата на община Девня се проведе протест срещу лошата инфраструктура и безработицата.

В протеста участваха само няколко девненци. Красен Марков и приятелите му обясниха: Градът става много зле с всяка изминала година, все по-зле и по-зле. Пътната инфраструктура, безработицата...

Защо няма други девненци?  Другите доволни ли са?

Георги Иванов се казвам. Може би хората се страхуват да не загубят работата си. Винаги така е ставало. Не могат да се разберат общинските ни съветници в Девня и си правят един на друг мръсно и всичко приключва.

Кметът на Девня Атанас Кузев каза, че е поканил протестиращите на разговор, но те са отказали. Общинският съвет е отхвърлил няколко предложения за рехабилитация на улици. Вече седем улици обаче са ремонтирани с пари от държавата.

Сега вървим напред по една друга програма с правителството за държавни средства. Общините Девня, Раднево и Гълъбово, а в нашата община има много промишленост, промишлеността плаща много пари на държавата и държавата не поглежда след тези пари какво остава на територията на тези общини, които са били до 1999-та година с вноска към държавата. На наша територия  ежемесечно минават около десет хиляди тежкотоварни автомобила над 40 тона и инфраструктурата ни се руши. Държавата да направи малки отчисления към тези общини, за да ни помогнат.
 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!