Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Веселин Вучков е информирал премиера за редица нарушения на Закона за СРС

| обновено на 09.02.15 в 17:43
Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков е информирал премиера Бойко Борисов за редица нарушения на Закона за специалните разузнавателни средства, установени при проверката по т.нар. операция "Червеи".

Това е името на акцията, по която се твърди, че са били подслушвани участници в протестите срещу кабинета "Орешарски".

На днешната си среща с министър Вучков и с главния прокурор Сотир Цацаров, премиерът Бойко Борисов е определил докладите на МВР по въпросната операция премиерът като далеч по-притеснителни от предварително изнесените данни в публичното пространство. Поради класифицираната информация, която се съдържа в документа, детайли от него не могат да бъдат оповестявани, заявиха още от правителствената пресслужба.  

В същото време в Пловдив главният секретар на МВР Светлозар Лазаров заяви, че няма данни да са подслушвани протестиращи, както и да е събирана  в МВР инфорация  за техни близки и роднини: 

Още веднаж ще използвам случая да подчертая, че незаконното прилагане на СРС-та е престъпление. Така, че тук вече се прави един анонс, доколкото на мен ми става ясно, че са извършвани престъпления. Чакам с нетърпение да видя какви материали ще влязат в съответната компетентна прокуратура, за да се извърши една обективна и задълбочена проверка и да се установи това, което се коментира истина ли е или не е истина. В противен случай в момента в публичното пространство сме свидетели на обмен на информация с неясен произход, с неясно съдържание и най-вече с неясни факти. Трябва да коментираме факти, а не твърдения.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Цацаров: Операция "Червеи" е обект на прокуратурата, преди да бъде оповестена от политиците

Темата за подслушването на протестиращи срещу правителството "Орешарски" е обект на прокуратурата, преди да бъде оповестена от политиците. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров за т.нар. операция "Червеи". Прокуратурата работи усилено по..

публикувано на 09.02.15 в 15:55