Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светлозар Лазаров: Свързването на името ми с разработката "Червеи" е спекулация

Светлозар Лазаров
Снимка: БГНЕС
Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров заяви, че свързването на неговото име с т.нар. разработка "Червеи" е спекулация. Темата не е обсъждана с премиера, каза главният секретар след традиционната среща при Бойко Борисов за мерките за борба с корупцията и организираната престъпност.

Разработката "Червеи" е известна на главния секретар на МВР само от публичното пространство, категорично твърди той. Лазаров не смята, че е коректно да коментира работата на негови колеги, за които не носи пряка отговорност.

Нямам информация по конкретната разработка, не е минавала през мен, грубо казано. Не разполагам с данни какъв е обектът на разработката, предметът на дейността, която се е разработила и така нататък. Дирекция "Вътрешна сигурност" на практика е пряко подчинена на политическото ръководство и аз нямам информация какво се е случило, заяви Светлозар Лазаров.

Той дори твърди, че не знае какви данни съдържа информационната система в МВР, за която се говори:

Нямам информация за коя система става на въпрос. Нямам, разбира се, откъде да имам. Не съм бил информиран и не е необходимо да бъда информиран в крайна сметка, защото дирекция "Вътрешна сигурност" и дирекция "Инспекторат" са на пряко подчинение на министъра на вътрешните работи.

Всяка сряда главният секретар и представител на прокуратурата, шефовете на НАП, Митниците и ДАНС докладват на Борисов действията си за противодействие на контрабандата и организираната престъпност. И днес са докладвани и обсъждани конкретни разработки, но Лазаров отказа да уточни отделни казуси.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!