Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията задържа трима души в София, извършили въоръжен грабеж

Полицията задържа трима души в София, извършили въоръжен грабеж и открили стрелба по случайни граждани, които са се опитали да им попречат. 

Инцидентът се е разиграл през изминалата нощ в столичния квартал „Дружба“. Трима въоръжени и маскирани мъже са влезли в магазин, заплашили са продавачката с пистолет и са взели оборота. При опита им да избягат обаче те са били забелязани от случаен гражданин, който се е опитал да ги спре. Тогава двама от мъжете са извадили пистолети и са открили стрелба по човека. Малко по-късно на място са пристигнали патрули на полицията, които са задържали единия от тримата нападатели.

Другите двама са избягали и са се укрили в апартамент, където са се опитали и да се барикадират. В операцията по залавянето им е включена и специализираната група „Кобра“ към СДВР, съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. След няколкочасова операция полицията успяла да задържи и другите двама извършители. В дома им е открито огнестрелно оръжие и боеприпаси. И тримата арестувани са известни на полицията.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!