Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откраднат е микробусът на кукления театър във Видин

Снимка: Десислава Андреева

Микробусът на Държавния куклен театър - Видин е бил откраднат на 11-и февруари вечерта в района на столичен хотел, съобщават от театъра.

Трупата е била на турне в София, а микробусът е бил използван за превоз на актьорите, декорите, техниката и реквизита за постановката. Камерите на хотела, пред който е откраднат микробусът, са заснели как превозното средство потегля. Това разказа пред "Хоризонт" директорът на театъра Полина Трифонова:

От понеделник до четвъртък имахме турне в София и ни откраднаха микробуса. Това са декори,кукли, реквизит, костюми, техника. Без микробус нашият театър загива, защото, ако ние не пътуваме и не играем представления, няма да си получим издръжката. От друга страна,  едната от постановките, която ни е открадната, с нея бяхме поканени в началото на март на международен фестивал в Турция, в град Измир, където трябваше да представим България и да изиграем 10 представления.

От столичната полиция потвърдиха пред "Хоризонт" за откраднат микробус, но нямат информация той да е на кукления театър.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!