Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест в кораборемонтния завод "Флотски арсенал" край Варна

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Служители на кораборемонтния завод "Флотски арсенал" край Варна протестираха срещу планираната смяна на директора Георги Стойков. Те приеха декларация до председателя на Народното събрание, президента, премиера, министъра на отбраната и до Съвета на директорите на "Терем". Те обявиха, че ако до пет дни не получат гаранции, че директорът им няма да бъде сменен, ще преминат към ефективни протести, блокиране на Аспаруховия мост и на акваторията на плавателния канал. Ето как протестиращите работници обясниха мотивите за недоволството си:

Дотук практиката показва, че не идва по-добър, а идва някой, който започва да дърпа завода надолу. Заводът започна да върви нагоре и изведнъж пак слухове за смяна.

Какво мислите за смяната на директори на всички нива, когато се сменя властта?

Не е нормално това! Трябва да се гледа професионализмът, а не кой от коя партия е. От това само заводът губи, защото, като се смени управителят, сменя се и ръководството надолу, губят се клиенти, заводът изпада във вакуум и губим милиони, както предния път за 3 месеца заводът натрупа около 3 милиона и 700 хиляди лева дългове.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!