Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Честито на печелившите

БНР Новини
На 18 февруари Петър Драшков влиза в Софийския районен съд, където имаше насрочено дело, по което той беше обвиняем. "Беше", защото делото вече е прекратено.
Снимка: БГНЕС

Преди седем години братът на тогавашния заместник-директор на ДАНС купува в лъскавия столичен квартал „Стрелбище” 14 декара за 973 000 лв. Залага ги за 10 млн. После ги продава на знаковия тогава депутат от ГЕРБ Емил Димитров.
Общината е планирала на терена да се строи детска градина. Тогавашния кмет Бойко Борисов сезира прокуратурата, че сделката е извършена с фалшифициран негов подпис. Пари в общината не са постъпили.
Разследването и делото се точи седем години. Вчера стана ясно, че то се прекратява поради давност. Прокуратурата е закъсняла с един ден. Както се казва, честито на печелившите.
По закон и по колегиалност българските магистрати са недосегаеми. Дори и делата в Страсбург ги плаща данъкоплатецът. Дори ВАС тези дни обяви за пристрастни наказателните процедури срещу няколко нашумели съдийски деяния. Сигурно е така, според алинеите, но защо са докарани до тези алинеи. За да бъдат уточнени като пристрастни и затлачени.
Когато тръгвахме заедно с румънците към Европа, у нас средната заплатата беше по-висока. При приблизително еднакви цени.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!