Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Собствеността на улиците в "Слънчев бряг" е на дружеството, реши съдът

Снимка: БГНЕС

Собствеността на улиците в курорта "Слънчев бряг" е на акционерното дружество. Решението е на Върховния касационен съд и според него Община Несебър реално няма права върху уличната инфраструктура.

Решението е само за една от улиците в комплекса, но вече е съдебна практика и е окончателно. Това е стратегическо решение по отношение статута на "Слънчев бряг". Много от оперативната работа, която "Слънчев бряг" като ръководство е вършил, винаги е била оспорвана единствено и само с презумпцията, че улиците и алеите в курортния комплекс не собственост на акционерното дружество и той няма право да упражнява тези дейности по отношение на контрола, примерно. Имаме много инвестиционни намерения, които са спирани от Община Несебър точно поради тази причина. От тук нататък, който заведе дело по отношение на улиците, вече имаме практика – това е решението на ВКС от 18.02.2015 г. То не подлежи на обжалване и ясно се казва, че улиците са на акционерното дружество, коментира изпълнителният директор на дружеството Златко Димитров.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Държавното дружество поема инфраструктурата на "Слънчев бряг"

„Слънчев бряг” АД е единственият собственик на инфраструктурата на курортния  комплекс..Върховният касационен съд окончателно реши спора за собствеността върху една от малките улици с комплекса в полза на акционерното дружество. Съдебният спор  се..

публикувано на 24.02.15 в 15:54

Отпадни води заливат "Слънчев бряг" заради авария

Отпадни води се изливат в "Слънчев бряг" заради авария на главния тласкател към пречиствателната станция. В акционерното дружество, което стопанисва курортния комплекс, до момента няма оплаквания от хотелиери. Екипи на ВиК копаят на дълбочина от 3-4 метра..

публикувано на 02.02.15 в 15:50
Лиляна Павлова

Отлага се разширяването на пътя Бургас - Слънчев бряг

Заради спрени процедури и забавена екологична оценка строителни дейности по разширението на пътя Бургас - Слънчев бряг няма да има тази година. Това каза в морския град министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова . Тя уточни, че стойността..

публикувано на 30.01.15 в 15:10