Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посланикът на Израел Шаул Камиса Раз получи званието "Почетен гражданин на град Мизия"

Заради хуманитарната кампания в пострадалия от наводнения регион миналото лято, посланикът на Израел Шаул Камиса Раз беше удостоен със званието "Почетен гражданин на град Мизия". На церемонията кметът Виолин Крушовенски заяви:

Беше унищожена реколтата ни, разрушена инфраструктурата, бе пометен труда на три поколения мизийци. Стотици къщи бяха наводнени, хиляди хора останаха без домове. Пострадаха хора в неравностойно положение и много деца. В тези трагични дни от живота на хората в Мизия и Крушовица на помощ се притекоха много добри хора. Бяха спасени десетки домове, човешки животи, помогнаха ни да почистим руините. Накарахте ни да почувстваме, че не сме сами в бедата. 

Реакцията при наводненията във Варна и Добрич е мотивирала външото министерство на Израел да организира благотворителната кампания в Мизия, сподели израелският посланик:

По време на събитията във Варна и Добрич, виждайки щетите още там по време на самото място, аз веднаха своевременно се свързах с външното министерство на Израел и ги помолих да се подготвят, за да помогнат и за мое съжаление, въпреки че се обърнах от името на Израел, отговорът, който получих беше всъщност: "Благодаря ви, но нямаме нужда, ние се справяме". И, когато няколко месеца по-късно бяхме свидетели на събитието в Мизия и Крушовица, си казахме: "Ние ще променим тактиката. Ще инициираме дейността всъщност отдолу нагоре. И тогава временното правителство отговори с "да" и ни подкрепи, каза: "Направете каквото смятате за необходимо".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!