Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Варненци излизат на протест днес заради нереализирания стадион "Варна"

Снимка: Дневник

С протестен митинг под надслов „За нов стадион "Варна" “ варненци смятат да отбележат 10-годишнината от старта на проекта за изграждане на спортното съоръжение за 30 хил. души. Проявата ще се състои днес - 27 февруари, от 17.30 часа пред сградата на Община Варна, информира "Moreto.net". В 18:00 часа ще се блокира кръстовището пред Общината по инициатива на организаторите. По думите на инициаторите от фейсбук групата „Аз искам нов стадион за Варна“ от основаването на „Спортен комплекс“ АД преди десетилетие до момента проектът така и не е реализиран и, вместо стадион, насреща има „блато“. „За нас това е престъпление към варненци и към нашият красив град, който заслужава много повече от моментното си положение - липса на нормално спортно съоръжение .10 години лъжа не са малко ,10 години обещания ,10 години надежда и най-накрая нищо. Това е обида за всички граждани, които се чувстват европейци .Защото в Европа няма никъде другаде такъв казус като тук. В Европа се строи , а не се руши.“, се казва в съобщението за протестната проява.

Демонстрацията на гражданска позиция ще се случи пред Община Варна, защото „Общината е страна, тя е инвеститор в това дружество и участва с 35 %. Другите 65 % са на Химимпорт АД".

Инициаторите ще настояват да получат по-подробна информация за договора по отношение на крайни срокове, неустойки и т.н .




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!