Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва кампания срещу насилието в училищата

Снимка: Полина Тодорова

Министерството на образованието започва кампания срещу насилието в училищата.

Министър Тодор Танев е предложил на министъра на правосъдието Христо Иванов да се потърси правна рамка за инкриминиране на насилието в учебните заведения. От просветното министерство са изпратили писмо до регионалните инспекторати по образование с искане до 13 март да бъде изготвена обобщена информация за проявите на насилие в българските училища - както между ученици, така и от страна на учители или родители.

След анализ на данните ще бъдат приети спешни мерки срещу насилието в българските училища.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Ахелойски ученици с флашмоб в розово срещу насилието в училище

По инициатива на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, ученици от ОУ „Христо Ботев” - Ахелой ще насочат вниманието на обществото към един от проблемите в училищата - насилието.  Те посвещават проявата на..

публикувано на 27.02.15 в 11:54

БХК: Няма дете в институция, което да не е било свидетел или жертва на насилие

Децата, настанени в институции у нас, са жертва на психическо, физическо и сексуално насилие, показват за пореден път проверки на Българския хелзинкски комитет. В новите центрове, където се преместват изведените от домовете малолетни, няма достатъчно..

публикувано на 26.02.15 в 14:19

"Не затваряй очи пред насилието", призовават ученици от Брегово

"Не затваряй очи, когато твоят съученик е подложен на унижение! Не затваряй очи, когато по-слабите имат нужда от твоята помощ! Не затваряй очи, когато ставаш свидетел на насилие! Не затваряй очи, виж агресията в семейството и в училището!" Това са..

публикувано на 24.02.15 в 15:42

Учениците от Добрич ще изразят своята позиция срещу насилието и агресията

С изложба от плакати, рисунки и колажи учениците от основно училище „Стефан Караджа” в Добрич ще изразят своята позиция срещу насилието и агресията по повод 25 февруари – Световен ден за борба с тормоза в училището. Експозицията ще бъде подредена..

публикувано на 23.02.15 в 11:53