Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ловешка област отчитат по-малко криминални престъпления през миналата година

Снимка: БГНЕС

В Ловешка област отчитат по-малко криминални престъпления през миналата година, въпреки че в региона са извършени пет умишлени убийства. Основен проблем пред полицията остават кражбите и борбата с разпространението на наркотиците.

Повече от половината извършени престъпления в Ловешка област са срещу собствеността, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР Георги Иванов. Сред тях най-голям е броят на кражбите от домове. Обект на посегателство са много възрастни хора по селата, а предмет на кражбите са златни накити, битова техника и пари. Георги Иванов допълни, че като приоритет в работата на полицията стои проблемът с производството, разпространението и използването на наркотични вещества:

Следим определена категория лица, но всеки един наркоман стана разпространител. Купува две дози, едната я държи за себе си, а другата я предава. Това затруднява нещата. Стъпка напред е, че не допускаме създаването на група. Това ни дава възможност по-успешно да се борим.

Икономическите престъпления в Ловешка област са 540, с нанесени щети за близо 520 хиляди лева. В държавната и в общинската администрации са регистрирани над 60 престъпления, свързани с корупция. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!