Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стотици училища и детски градини в Смолянско и Кърджалийско са затворени

проф. Тодор Танев
Снимка: БГНЕС

Няколкостотин училища и детски градини в областите Смолян и Кърджали са затворени заради обилния снеговалеж в последните дни, съобщи министърът на образованието Тодор Танев

Учебният процес е преустановен в няколко области поради блокираните пътища, проблемите с електрозахранването и отоплението на училищните сгради. Министър Танев обясни:
Наистина е по-лошо, отколкото можеше да бъде. Засега искам учениците два дена, но ако се наложи ще има и три, но няма да "отработват", както се казва. Все още имаме възможност, тя е гъвкава донякъде системата, няма да имат доучване, не им се полага. Освен това те в къщи се надявам, че в момента учат.
Най-много са затворените училища в областите Кърджали - 80 и Смолян - 66.  Преустановени са учебните занятия в 33 училища в област Пазарджик и 14 училища в Благоевградска област, в девет в Хасковска и в пет в Старозагорска област. Министерството на образованието продължава да е в непрекъснат режим на комуникации с регионалните инспекторати, съобщи още министър Танев. Следи се обстановката по места и при всяка промяна на условията има готовност за бърза реакция, увери той.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!