Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нека да е лято

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Собствениците в туризма започнаха поредната офанзива за неплащане на данъци през тази година. Като начало обявиха, че очакват един от най-лошите сезони за последните 10-15 лета. Управленска България веднага се притече на помощ.
Външно министерство ще праща в Киев и Минск още 58 души, да бият визи. През лятото, по време на отпуските и във времена, когато непрекъснато се говори за недостиг на кадри. Както се казва, на турист по печатослагач, но нали има дейност. За сметка на хазната.
Туристическото министерство пък е помислило за тукашните си служители. Те ще посрещат и разхождат чужди журналисти по нарочни турове из курортите ни. Пътьом активно ще правят форуми из чужбина. Тежко лято.
Институтски началници предлагат да се въведат ваучери за почивка, като се позовават и на челен външен опит. Т.е семейства с дребни дечица да се закрепостят в указани гипсокартотени гордости на амбулантната ни архитектура по циментираното ни Черноморие. На странна храна и сред фекализиращи се крайбрежни води. На времето учениците ходеха поне по една седмица на екскурзия из страната. Все научаваха това онова.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!