Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава протестът на учителите от Класическата гимназия

Ирина Абаджиева-Репуц
Снимка: БГНЕС

Протестът на учителите от Класическата гимназия продължава, а оставките на 38 от тях не са оттеглени. Това съобщи Ирина Абаджиева-Репуц - председател на училищното настоятелство. 
Макар формално класическата гимназия вече да се помещава в "Модерно предградие", а не в 13-о училище на Женския пазар, нормален учебен процес няма, твърдят част от родителите и учителите и продължават да искат училището да се върне в центъра. Ирина Репуц обясни:
Това, че в момента се провеждат учебни занятия в ремонтираната сграда в "Модерно предградие", се случва единствено, защото ръководството на училището не желае да бъде обвинявано в саботаж на учебния процес и защото все пак учениците имат учебен план, срокове, изпити и е безотговорно да им се проваля учебната година.
Марта Методиева, учител по латински в Класическата гимназия, добави:
Не сме си оттеглили оставките. Не мога да нарека нормален учебен процес това, че имаше наполовина деца. Пет дни имаше по-малко от половината в някои случаи, средно половин или към 200 - 250 човека ходеха на училище.
И родители, и учители бяха категорични, че ако проблемът не се реши, може да се стигне и до крайни действия.
От Министерството на културата съобщиха, че ще поискат от Регионалния инспекторат по образованието да провери дали е нарушен учебният процес. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!