Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лютви Местан: Високата избирателна активност е най-важният резултат от изборите в Сърница

Снимка: БГНЕС

Според лидера на ДПС Лютви Местан, високата избирателна активност е най-важният резултат от изборите в Сърница. Кандидатите на ДПС и ГЕРБ ще се явят на балотаж в неделя.

Най-важният резултат, който показа, че когато избирателите са реално мотивирани, няма никаква необходимост от въвеждането на задължителен вот, за да се осигури високата представителност на избраните власти. Може би политическите сили, които участвахме в тази надпревара, сме успели да мотивираме избирателите и освен това, обособяването на община Сърница беше мечта на поколения. ДПС превърна мечтата на сърничани в своя политическа кауза.

Местан отново заяви, че в правителствената програма за развитие община Сърница отсъства. Отпадането на въпрос към ресорния министър Лиляна Павлова доведе в петък до скандал в парламента по темата. ДПС ще настоява етичната комисия да разгледа поведението на председателя на парламента Цецка Цачева. 

От ДПС припомниха, че ще се противопоставят на всяка проява на език на омразата, защото, "няма демокрация без толерантност".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!