Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вицеадмирал Румен Николов: Ученията в България не са обвързани с конкретни военни операции

Снимка: БГНЕС

Ученията, които се провеждат на територията на България, не са обвързани с конкретни военни операции, заяви началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов. Той се срещна със заместник върховния командващ на Съюзното командване по операциите на НАТО генерал Ейдриън Брадшоу, който е на двудневно посещение в България.

Румен Николов посочи, че ако страната ни намали броя на ученията си, това ще доведе до влошаване на бойната подготовка, а тя е изключително важна в условията на конфликти от юг и изток.

Генерал Ейдриън Брадшоу изрази удовлетворение от плановете и готовността на България да изгради Център за връзка между българските въоръжени сили и тези на НАТО. Целта е той да помогне за координиране на съвместната подготовка и тренировки.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Заместник-върховният командващ на НАТО генерал Ейдриън Брадшоу пристига у нас

         Заместник-върховният командващ на Съюзното командване по операциите на НАТО генерал сър Ейдриън Брадшоу пристига на официално посещение у нас. Той ще се срещне със заместник-министъра на отбраната Димитър Кюмюрджиев, с началника на..

публикувано на 17.03.15 в 08:33
Даниел Митов

Даниел Митов: НАТО няма намерение да влиза в украинския конфликт

По повод ученията започнати от Москва, които приведоха в състояние на пълна бойна готовност Руския Северен флот, отделни подразделения на въздушно-десантните части и Западния военен окръг, министърът на външните работи Даниел Митов заяви: Що се..

публикувано на 16.03.15 в 18:02
Кипър

Москва възприема ученията на НАТО и САЩ в България като провокация

Съвместни тактически учения с участието на подразделения на сухопътните войски на САЩ започват днес на полигона Ново село в България, информира ТАСС. Агенцията цитира изказването на министъра на отбраната Николай Ненчев , че "българската армия ще използва..

публикувано на 15.03.15 в 10:33

Николай Ненчев: Центърът на НАТО ще бъде в Горна Малина

Министърът на отбраната Николай Ненчев разясни казуса, свързан с изграждането на Комуникационно-информационен център на НАТО у нас, пред журналисти в Смолян: Решението за изграждането на този модул е взето през месец май 2011 година. Той ще бъде..

публикувано на 14.03.15 в 17:38

Владислав Будников: Русия тества НАТО доколко ще издържи провокациите

Референдум, който се провежда в присъствието на военни и хиляди автомати не е съвсем референдум, не е съвсем свободно изказване на мнението. Това, че присъстващите наблюдатели бяха недотам признати структури говори за това, че не сме сигурни..

публикувано на 14.03.15 в 11:38

Столтенберг: НАТО не смята да се намесва в конфликта в Източна Украйна

НАТО не смята да се намесва в конфликта в Източна Украйна, заяви за телевизия "Скай нюз" генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг: Украйна не е член на НАТО и в това е разликата между Украйна и членовете на НАТО. Гаранцията за сигурността..

публикувано на 14.03.15 в 09:31